Naročila in administracija
070 655 657

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih DADAKT

d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke ali podobno.

Upravljavec

 Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:

DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju Sernčeva ulica 11

3000 Celje

ID za DDV: SI54266947

Matična številka: 6797113000

Osebni podatki in namen njihove obdelave

 V kolikor želite prejemati vsebine DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju se lahko prijavite ali odjavite na naslednje obdelave:

  • občasne e-novice
  • redne e-novice
  • vabila na dogodke
  • obvestila o posebnih akcijah in priložnostih
  • publikacije

Z izpolnitvijo teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije in potrditvijo posredujete DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju naslednje kontaktne podatke:

  • ime
  • priimek
  • e-poštni naslov
  • telefonsko številko

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, obvestil o posebnih akcijah ali publikacij. DADAKT

d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov  ali  njihovo  razkritje,  ohranili natančnost  osebnih  podatkov  in zagotovili njihovo

ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju ne more v celoti izključiti morebitnega odtekanja ali zlorabe podatkov, saj so spletne tehnologije odprte za javnost in tako lahko žrtev računalniških vdorov in kot take nepredvidljive.

OPOZORILO: EU GDPR ne predpisuje posebnih tehničnih ukrepov varovanja identitete ponudnika spletne strani oz. upravljavca, kot tudi ne predpisuje izkazovanja identitete obiskovalca spletne strani. Zato so zahteve po varovanju osebnih podatkov do dopolnitve predpisa o varovanju in obveznosti izkazovanja identitete upravljavca prepuščene posamezniku, da se sam odloča ali verjame izkazani nezaščiteni identiteti upravljavca, ki naj bi jo upravljal. Upravljavec tudi ne jamči, da je lahko prepričan, da je strinjanje pridobil od posameznika, ki naj bi se strinjal s pogoji obveščanja, saj se posameznik proti upravljavcu v postopku potrjevanja ne identificira na enoličen in preverljiv način.

Seznam spletnih mest, ki jih upravlja upravljalec

 

Podjetje DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju upravlja naslednje spletne strani:

Spletne strani Opis spletne strani
dadakt.si predstavitvena spletna stran

Soglasje

 Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodkih, obvestilih o posebnih priložnostih ali publikacij in ostale produkte DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju na teh obrazcih, naročilnicah, prijavah oziroma registracijah vpišete svoje osebne podatke in se strinjate z vsako posamično obdelavo na katero pristanete. Pri vpisu osebnih podatkov DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju ne pogojuje privolitve v obdelavo pri obdelavah, kjer namen presega osnovni namen obdelave zaradi katere ste prišli na spletno stran.

Upravljavec DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju za obveščanje o spremembah pogojev poslovanja in spremembah politike zasebnosti uporablja storitev pošiljanja dokazljive elektronske pošte ali priporočeno regularno pošto. Zato boste o spremembah obveščeni na način, ki upravljavcu zagotavlja dokaz o pravočasni obveščenosti glede sprememb pogojev poslovanja oziroma politiki zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene tudi na spletni strani podjetja.

Osebne podatke za namene, kot ga določa veljavna zakonodaja in kjer ni potrebna privolitev, ker je pravna podlaga obstoječa zakonodaja (npr. hranjenje računov, sklenjenih pogodb in

podobno) hranimo in varujemo v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vaše pravice

 V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (“pozabe”), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja DADAKT d.o.o. & KLASKO

d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju kakorkoli kršene se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

 Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin novic, vabil na dogodke, publikacij. Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, DADAKT d.o.o. & KLASKO d.o.o. & MARKO KAUČIČ s.p. v soupravljanju izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

 Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

 Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naših spletnih straneh:

Spletne strani Ime piškotka Trajanje Opis
dadakt.si EuCookieLaw 1 leto Shrani uporabnikove

preference

dadakt.si Google Analytics 2 leti Zabeleži razlikovanje med

uporabniki in sejami

 ANALIZA SPLETNE STRANI

Iz pregleda je razvidno, da je na spletni strani samo piškotek seje. Dodati je treba vsaj piškotek za strinjanje s pravili zasebnosti in jih urediti v seznam po zgodnjem zgledu. Seznam piškotkov mora vsebovati vse elemente (stolpce) iz priloženega vzorca seznama zgoraj.

Obiskovalcem je potrebno pojasniti tuje elemente spletne strani in njihovo funkcijo, kot tudi metode sledenja na spletni strani.

TUJI ELEMENTI SPLETNE STRANI

2 third-party domains on www.dadakt.si fonts.googleapis.com

fonts.gstatic.com

SLEDENJE OBISKOVALCEM

Ni zaznati metod sledenja.

OBSTOJEČI PIŠKOTKI

“domain”: “www.dadakt.si“, “hostOnly”: true, “httpOnly”: false,

“name”: “PHPSESSID”,

“path”: “/”,

“sameSite”: “unspecified”, “secure”: false,

“session”: true, “storeId”: “0”,

“value”: “m28kkj681iadh4hmbq5pm990v3”, “id”: 1

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših dodatnih osebnih podatkov na katere niste pristali in s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Piškotki ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje naših spletnih mest in nam pomagajo razumeti, katere informacije so za obiskovalce najkoristnejši.

Priglasitev

 Z uporabo teh spletnih mesta, kot so navedeni v seznamu spletnih mest, ki jih upravlja upravljavec se strinjate, da ta spletna mesta nastavijo piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi do preklica ali izbrisa do katerega imate pravico in jih v svojem brskalniku upravljate sami.

Upravljanje in brisanje piškotkov

 Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.